Pokalbis su Turgelių „Aistuvos“ gimnazijos direktore

Jaunųjų žurnalistų būrelio nariai nutarė pakalbinti gimnazijos direktorę ir mokytojus, siekdami geriau pažinti šiuos žmones. Kasdien mokiniai bendrauja su mokytojais ir administracija, bet gal net nesusimąsto, kad ir jie kažkada buvo maži, žaidė žaidimus ir lankė mokyklą…

Mūsų Turgelių „Aistuvos“ gimnazijai vadovauja direktorė Aušra Voverienė. Kad galėtume geriau pažinti šią asmenybę, nutarėme ją pakalbinti ir pasidomėti, ką veikia gimnazijos vadovė laisvalaikiu, kokia buvo jos vaikystė ir mokykliniai metai.

– Gerbiama direktore, kur yra Jūsų tėviškė?

Gimiau Elektrėnuose, ten gyvenome, kol pradėjau lankyti mokyklą. Daug laiko praleisdavau kaime pas senelius Ignalinos rajone, Ceikinių kaime, ir Zarasų rajone, Ivoniškių kaime. Linksmiausias ir neužmirštamas vaikystės įvykis – kai senelis pakinkydavo arklį, susodindavo anūkus į vežimą ir važiuodavom vežti šieno.

– Ar Jūs lankėte darželį?

Darželį lankiau Elektrėnuose, šviesus prisiminimas – Kalėdiniai renginiai.

– Kokią mokyklą lankėte?

Lankiau Ausieniškių pradinę, Vievio vidurinę mokyklas.

– Kokius dalykus mokykloje Jums buvo lengva mokytis?

Mokytis stengiausi visus dalykus, buvau stropi ir atsakinga mokinė, daug dirbau. Dievinau lietuvių kalbos ir literatūros pamokas, mėgau rašyti rašinius, analizuoti kūrinius.

– Gal turėjote mylimiausią mokytoją? Jei taip, kokį?

Esu dėkinga visiems mokytojams: pirmajai mokytojai Sinkevičienei, mokytojui Urbonavičiui. Vidurinėje mokykloje mokė puiki lietuvių kalbos mokytoja Gliebienė. Mane žavėjo mokytojos balsas, kaip raiškiai skaitydavo kūrinius. Vėliau mokė nuostabios mokytojos lituanistės: Skopaitė, Vilija Dobrovolskienė. Šilti prisiminimai apie klasės auklėtoją – biologijos mokytoją Ireną Mažylienę, rusų kalbos mokytoją, Volynec – eilėraštį, kurį ruošėme skaitovų konkursui dar pamenu iki šiol, vokiečių kalbos mokytoją Adomavienę, matematikos mokytoją Saplį, geografijos mokytoją Gintarą Dobilaitį, dabartinį Vievio gimnazijos direktorių.

– Koks dalykas Jums labiausiai nesisekė mokykloje?

Iki šiol prisimenu, kad nesisekė geometrija, kai reikėjo braižyti figūrų pjūvius.

Ar mokslai turėjo įtakos Jūsų šiandieninei profesijai? Ar vis gi kitos priežastys lėmė profesijos pasirinkimą?

Tikrai taip – turėjau stiprų pagrindą, nebuvo sunku mokytis toliau. Profesiją pasirinkau baigiamojoje klasėje greitai, sugalvojau ir įstojau į pedagoginę mokyklą.

– Ar Jums patinka Jūsų darbas?

Niekada nesigailėjau dėl savo pasirinkimo.

– Ką mėgstate veikti laisvalaikiu? Gal sportuojate, keliaujate?

Laisvalaikio po darbų lieka nedaug, tad derinu įvairias veiklas: skaitau knygas, keliauju, dirbu sode.

– Kurias šalis, Lietuvos miestus esate aplankiusi?

Kelionės – puiki galimybė pailsėti ir praplėsti akiratį. Lietuvoje esu aplankiusi daug puikių vietų. Džiugu, kad antram gyvenimui prikelti ir lankytojams pristatomi Lietuvos dvarai – patarčiau kiekvienam apsilankyti. Esu buvusi Baltarusijoje, Ukrainoje, Lenkijoje, Vengrijoje, Slovakijoje.

– Jeigu būtų galimybė, į kurią šalį norėtumėte persikelti gyventi?

Gyvenu čia, Lietuvoje, ir niekur nėra geriau.

– Ką Jums reiškia Lietuva?

Lietuva – tai mano Tėvynė. Gyvybė ir širdis – tai Lietuva.

– Gal galėtumėte ko nors palinkėti Turgelių „Aistuvos‘‘ gimnazijos mokiniams?

Kiekvienas Turgelių „Aistuvos‘‘ gimnazijos mokinys pirmiausia turėtų žinoti, kad džiaugiuosi kiekvieno sėkme, nerimauju dėl nesėkmių. Linkėčiau kiekvienam turėti tikslą, stengtis ir siekti to, ką užsibrėžėte, žinoma, sėkmės moksle, atrasti save, atsiskleisti kiekvienam kaip nuostabiai asmenybei. Gerbkite lietuvišką žodį, mylėkite Tėvynę.

– Ačiū Jums už sugaištą laiką ir nuoširdžius atsakymus.

17193898_259527877821642_931282929_o

Turgelių „Aistuvos“ gimnazijos direktorę Aušrą Voverienę kalbino

Jaunųjų žurnalistų būrelio narės – Valerija Bartaševič ir Inga Sušinskaja.